Epic

Epic är från vår första kull (Fly x Hemp) och Fannys tävlingshund i vallning och agility. Epic är en stilfull och koncentrerad vallhund med ganska mycket eye och djurkänsla. Han är intensiv, men med lugna, kraftfulla rörelser. Han är inte en hård hund, men han har inte alltid varit enkel att träna eftersom han har mycket vilja och intensitet. Vid 2,5 års ålder börjar han gå riktigt bra och vara helt öppen för träning. Epic är godkänd vallhund och har förstapris i IK1. Under 2015 har vi börjat tävla IK2 och samlar på erfarenheter.

Epic tävlar i klass 3 i både agility- och hoppklass. Han är hoppchampion och har cert i agilityklass. Han är en väldigt talangfull agilityhund som alltid anstränger sig om att hitta de snabbaste linjerna. Han kan svänga tightare än någon hund jag känner och samtidigt ha en väldig accelleration på raksträckor. Han älskar kamplek och är lätt att belöna. Han har alltid haft en väldigt stor koncentration på arbetet och har alltid kunnat slappna av helt när andra (eller jag och Squid) tränar agility.

Epic är en väldigt social och stabil hund. Jag har nog aldrig sett honom direkt rädd för någonting. Han släpper utan problem in besökande hundar i huset och hans bästa vän är nästan jämnåriga Sarek. Han kan vara intresserad av främmande tikar, men har inga problem med att slappna av hemma när vi har höglöpande tikar på andra sidan en grind.

Epic är en normalstor hanhund (ca 53 cm / 21 kg) med mycket muskler och ett kraftigt huvud. Epic är pappa till Jens andra kull, födda i april 2013, och två av Fays kullar hos oss (december 2014 + september 2016). Han har också sex söner med Min Dräng Tyra, födda i februari 2014.

HD A
Ögon u.a. 2012+2013+2014+2015+2016-11-22
CEA normal/clear enligt Optigen
IGS N/N (free) enligt Laboklin
Godkänd vallhund
Genomfört MH med 1 på skott (ingen berördhet)
1:a-pris IK1 (plac 2)
Agility- och hoppklass 3 (SE Ag(hopp)CH, Cert i agilityklass)

Här finns en vallningsfilm på Epic och kullsyrran Win från när de var 9 månader