Planerade kullar

Under 2017 planerar vi att para fodertikarna FTW Red Bet, Nicks och FTW Ale. Bet kommer förmodligen att paras i början av året medan vi troligtvis låter ungtikarna Ale och Nicks vänta till hösten. Vi har inte bestämt oss för hanar än och det är många saker att ta hänsyn till, vilket gör det svårt att hitta bra kandidater. Vi prioriterar alltid att minimera epilepsirisken i de kombinationer vi gör och vill gärna använda hanar som inte är mycket använda i Sverige.

For The Win Red Bet är parad med Dimhöjdens Alibaba ”Abbe”. Valpar födda 28 mars, två hanar och tre tikar.

Bet är fodertik hos Lena Karlsson i Småland. Hon tävlar vallning och har vunnit både IK1 och IK2, utöver arbete på gården. Hon är en välbyggd, korthårig tik efter vår fantastiska Win och Kinloch Cian.

Abbe är nio år och det här är hans första kull. Vi har valt honom av flera skäl. Vi tycker om att använda hanar som inte är så välanvända i avel och vi har länge tittat på hans stamtavla och gillat den. Att göra den här kombinationen nu innebär förhoppningsvis att vi inte förlorar möjligheten att bygga vidare på de här hundarna. Vi har sett släktingar som vi tycker mycket om och vi tror att Abbe kompletterar Bet bra.

img_5633.jpg

Abbe kommer ur en kull utan HD-fel och hans föräldrar har mycket god HD-statistik. Mamma har inte lämnat HD, pappa har lämnat en C-höft på 25 röntgade (4%). Båda Abbes föräldrar kommer ur kullar utan HD-fel. Abbes syster har haft en kull där alla 7 är röntgade och fria (trots att pappan lämnat 28,8% HD-fel totalt i sina kullar). Eftersom vi har fått några C-höfter i Wins kullar (hel- och halvsyskon till Bet) har vi valt en hane där det finns mycket och god statistik att tillgå.

img_5634.jpg

Stamtavla

Dimhöjdens Alibaba
V1284/2008
Rama Tam
If
Metazz Apelzin Glen
Kelliegårdens Ambitiösa Azzta
FTW Red Bet
V1158/2013
Kinloch Cian Cheviot Jamie
Meg
FTW Win Killiebrae Hemp
Emenems Fly

FTW Red Bet

Nicks är två år och bor också hos Lena i Småland. Hon är en skotsk import efter Cynfal Gwen och Myllin Davey. Hon är godkänd vallhund och tävlar IK1 och IK2 ihop med Lena. En trevlig brun tik med fina egenskaper och strålande kroppsbyggnad. Till henne letar vi en stilfull och trygg hane med gott självförtroende. Nicks är bärare av CEA, så hanen måste vara fri från sjukdomsgenen.

150618 Nicks

Ale är två år och bor hos Minou utanför Örebro. Hon är efter Agdalavallarnas Fay och FTW Epic (syster till vår Bud). Ale är godkänd vallhund och har börjat tävla lite ihop med Minou, bland annat har de kommit tvåa i IK1. Hon är stilfull med fina rörelser och härlig drivningsteknik. Ale kommer att gentestas för CEA och IGS innan vi bestämmer oss för hane.

FTW Ale