Planerade kullar

Fodertikarna Nicks och Ale kommer att paras under vintern 2017/2018. Vi har inte bestämt oss för hanar än och det är många saker att ta hänsyn till, vilket gör det svårt att hitta bra kandidater. Vi prioriterar alltid att minimera epilepsirisken i de kombinationer vi gör och vill gärna använda hanar som inte är mycket använda i Sverige. Självklart är det också många andra saker att ta hänsyn till – vallningsegenskaper är alltid högt upp på listan, ihop med hälsa och temperament.

Nicks är två år och bor också hos Lena i Småland. Hon är en skotsk import efter Cynfal Gwen och Myllin Davey. Hon är godkänd vallhund och tävlar IK1 och IK2 ihop med Lena. En trevlig brun tik med fina egenskaper och strålande kroppsbyggnad. Till henne letar vi en stilfull och trygg hane med gott självförtroende. Nicks är bärare av CEA, så hanen måste vara fri från sjukdomsgenen.

150618 Nicks

Ale är två år och bor hos Minou utanför Örebro. Hon är efter Agdalavallarnas Fay och FTW Epic (syster till vår Bud). Ale är godkänd vallhund och har börjat tävla lite ihop med Minou, bland annat har de kommit tvåa i IK1. Hon är stilfull med fina rörelser och härlig drivningsteknik. Ale kommer att gentestas för CEA och IGS innan vi bestämmer oss för hane.

FTW Ale