Squid

Squid är född i september 2008. Hon heter egentligen Emenems Lunachick och är efter Emenems Fly och Llanfarian Jim. Jim har tävlat VM i vallning för Sverige och finns hos Mosse Magnusson som numera bor i Skottland. Hon var en svår hund att starta i vallningen (speciellt eftersom hon var min första ”riktiga” vallhund), väldigt intensiv med mycket stress, men hon har utvecklats på ett mycket trevligt sätt. Hon blev godkänd vallhund i maj 2009, 19 månader gammal. Hon har startat IK1 några gånger med ett 1:a-pris som bästa resultat. Squid har mycket djurkänsla och stort kontrollbehov. Tyvärr har jag aldrig kommit tillrätta med hennes stress i vallningen, vilket gjorde att hon blev pensionerad från fårhagen. Squid gick bort i cancer 2020.

Filmer:

Squid singlar
Squid hämtar 

Squid tävlar också agility och tävlar agilityklass och hoppklass 3. Hon är champion i både hopp och agility. Hon deltog på European Open 2012 och 2014. Hon är också lydnadschampion. Som ”träningshund” har hon varit något lågtempererad och svår att få fart på som valp, men nu när hon är vuxen ser man ingenting av det. Hon har bra med fart och vilja i både lydnad och agility och har väldigt fina rörelser. Hon är väldigt lätt och trevlig att träna med. I vardagen är hon lite lättupphetsad och eldig, men avreagerar snabbt och umgås fint med både människor och hundar.

Squid är HD-röntgad med resultat A och godkänd vallhund. Hon är ögonlyst UA och är gentestad normal för CEA enligt Optigen. Det innebär att hon inte kan få valpar med CEA. Squid har fått en kull på fem valpar med Killiebrae Hemp i juli 2011. Hennes valpar ser mestadels trevliga ut i vallningen och har börjat visa framfötterna i lydnad och agility. I augusti 2013 fick Squid 8 valpar med vår Sarek. Kullen var inte planerad, men blev bra och vi gjorde om kombinationen 2017.

Se stamtavla, tävlingsresultat m.m. på Squids sida på Vallreg