Snipe

Snipe bor hos Louise i Värmland och tävlar framför allt i lydnad, där han har placerat sig 4:a och 12:a på SM. Han var reserv i lydnadslandslaget 2016. Snipe är också godkänd vallhund!

Så här skriver Louise om honom på sin hemsida:

Valpen har vuxit upp till en väldigt vacker unghund – på utsidan såväl som på insidan!
Mild, vänlig, busig, lugn, vild, lyhörd, snabb, pussig, kärleksfull, glad och intensiv är några ord som förklarar honom. En riktigt mysig kille som ständigt förgyller våra dagar.

Redan som valp var Snipe fantastiskt rolig att träna med. Han var närvarande, engagerad, hade lätt för att lära och var alltid på g – med glimten i ögat och en propeller där bak. Fina egenskaper som växt sig större i takt med honom och idag är han en riktigt härlig träningskompis som ger järnet i både vått och torrt. Han är duktig på att lägga energin på rätt saker, dvs vilar för det mesta när inget annat erbjuds – och går all in när jag ger honom en uppgift. Jag som är nybörjare har lärt mig (och lär mig fortfarande) extremt mycket genom att träna med Snipe. Vi hittar allt fler verktyg som flätar samman alla delar i vår träning på vägen mot våra mål! Klivet ut i tävlingsvärlden är taget, och vi växer för varje tävling, både som individer och som ekipage.

Snipe har så smått påbörjat sin karriär som vallhund och hittills är han väldigt snäll och fin bland fåren. Vi gör säkerligen många tabbar i vår träning, för det här med vallning är sannerligen inte enkelt, men vi gör definitivt framsteg ihop också. Snipe är duktig så det gäller bara att jag ska hänga med i utvecklingen och lite skrämmande är det såklart, att allt hänger på mig. Målet att han ska bli godkänd vallhund må vara långt borta, men att vi en vacker dag kommer nå dit, det tvivlar jag inte på!

Den här hunden är allt jag önskade mig, och lite till. En bästa vän som blivit en självklar del av livet. Jag är redan så himla nöjd med honom, trots att han bara är ynka 1,5 år och fortfarande har en massa mognad och livserfarenhet kvar att växa i. Det känns häftigt och jag ser verkligen fram emot att fortsätta utvecklas tillsammans med honom. Förstår fortfarande inte riktigt hur det kunde bli en sån fullträff? Jag kommer vara evigt tacksam till Fanny och Thomas som gav mig förtroendet att förvalta honom!

Snipe 23 månader