Ale och Nicks är parade

Thomas och jag hade sedan länge planerat en resa till Skottland tillsammans. Det är så sällan vi reser ihop eftersom det kräver en viss logistik för att fixa hundvakter, fårvakter och koordinera med jobb och tävlingar. Planen var lite allmänt semestrande, men också – så klart – hundträning. Ale började löpa precis lite för tidigt för att följa med på resan. Annars hade det ju varit roligt att para henne där, men som tur var hade vi ett mycket bra alternativ på hemmaplan. Ales fodervärd Minou såg till att Ale blev parad med Jörgen Olssons Glan y Gors Mirk (en ung hane från Wales efter Treflys Glen) medan vi satt i bilen genom Tyskland på väg till färjan. Förhoppningsvis är hon dräktig och valpar väntas runt nyår.

Glan y Gors Mirk

Nicks började löpa precis dagarna innan vi hade tänkt åka. Hur skulle vi göra nu? Planen var ju att hon skulle paras med Bud, men skulle vi ta med henne och para henne i Storbritannien istället? Eller lämna Bud i Småland på något sätt? Vi bestämde oss för att ta med henne på resan och se vad som hände. Precis innan det var dags att åka hem fick vi till en parning med Emma Grays Tweeddale Jamie – pappa till Ales valpkull från tidigare i år. Vi gillar honom skarpt och är hittills väldigt nöjda med den första kullen. Nicks parades en gång precis i början av höglöpet – våra hanar var nog mer intresserade på väg hem – men vi hoppas att det räcker och att hon kan få sin första kull i början på januari.

Jamie och Nicks

Tweeddale Jamie

 

Resan var i övrigt jättehärlig, trots att det är så långt att köra. Skottland i november kändes som en lite smådålig idé när man sa det högt, men när vi väl var där kändes det inte alls så. Vi hade tur med vädret och fick uppleva fantastisk natur i höstskrud. Skottland var så mycket vackrare än jag hade trott, och då har vi ju bara sett en liten del av landet. Vi fick också till jättebra träning! Först ett par dagar i Lancashire (England), sedan hos Elinore i Skottland och till slut i Nortumberland (England) hos Emma.

Bud på hillen i Skottland

Spy och Bud på en skotsk strand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *