Dräktighetsuppdatering och film på valparna

Det har nu gått ungefär fem veckor (exakt fem veckor räknat från fjärde parningen) sedan Jen parades med Loki och hon börjar verkligen se dräktig ut. På bara en vecka har hon blivit riktigt tjock och i morse vägde hon 18,1 kilo (ungefär tre kilo mer än vanligt). Hon är omåttligt hungrig och tar med sig fingrarna på köpet om man inte aktar sig. Jag kan inte minnas att Fly var så här tjock så tidigt, det är svårt att tänka sig att hon ska växa i fyra veckor till. Kanske tog hon sig redan på första parningen? I så fall är det bara 3,5 vecka kvar.

Squid parades för andra gången för tre veckor sedan. Det känns som att hon har blivit lite bredare över de bakre revbenen och hon har varit lite kinkig med maten den senaste veckan. Det är dock för tidigt för att säga något säkert, det kan hända att vi bara inbillar oss.

Våra valpar utvecklas fint och är roliga att träna med! De har en lugn och trevlig attityd i vallningen, håller ett lugnt tempo och är lätta att stoppa. De har ganska mycket eye, vilket kan göra vissa saker svårare. Epic tycker till exempel att det är väldigt svårt att flanka om man har fått gå mot fåren någon längre stund. Vi har börjat göra lite utgångar med dem och de har en tendens att stoppa kort, precis som storasyster Squid. Den här gången kanske man kan se till att det inte blir en vana genom att redan från början vara uppmärksam på att de inte gör det och lär dem att slå över lite.

Här kommer en film från dagens vallning med valparna, som nu är 9 månader gamla:

En reaktion på ”Dräktighetsuppdatering och film på valparna”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *