En solskenshistoria

Vilket underbart väder vi har! Det har visserligen blivit lite kallare, men solen värmer underbar och har gjort det i många dagar. Valparna kan och vill vara ute, och det är inte speciellt stor skillnad mot att ha sommarvalpar. Valparna är väldigt medvetna om att de vill göra ifrån sig ute, och samlas vid grinden när de vaknar och vill ut. De bor i vinterträdgården och kan ofta ha dörren öppen och gå ut och in som de vill. När solen ligger på blir det ändå varmt och skönt inne om de vill gå in och lägga sig. Sover gör de nästan alltid under soffan.

Hane 3 på väg ut

Just nu har vi tre praktikanter från Norge som hjälper till med valparna. De tar ofta med en valp i taget till gäststugan, där den får socialisera och leka med dem. Valparna får också egentid i köket ihop med oss och några snälla vuxna hundar. Valparna utvecklas verkligen för varje dag och blir mer och mer framåt och fartiga.

Hane 1 kissar i snön

Hungriga valpar innan lunch. Försöker springa ikapp matbaren.

Hane 4

Det är svårt att uttala sig om hur valparna är. Det finns vissa skillnader mellan dem, men det kommer säkerligen att ändra sig innan de är åtta veckor. Jag är lite försiktig med att säga för mycket om vad jag ser för skillnader, det är lätt att blivande valpköpare lägger för mycket vikt vid det. Det är ingen valp som utmärker sig på något negativt sätt, och min favorit just nu är den hane som är minst framåt. Medan de andra hoppar och klänger sitter han en meter bort och tittar rakt på mig med klara, kloka ögon och jag bara smälter.

Hane 3

Tik 1 leker med en pinne

Mat är väldigt populärt och de äter tre mål om dagen med god aptit. De äter Vom og Hundemats valpfoder, men jag ska låta dem smaka på lite uppblött torrfoder och lite annat bara för att ge dem nya upplevelser.

Lunch i snön

4 reaktioner på ”En solskenshistoria”

  1. Gud vad fina de är! Så härligt att alla har olika teckningar! Gör det lite lättare för oss att se vem som är vem! 😉

    1. Ja, det är en bonus med border collie-valpar – alla har sitt speciella utseende. När de föddes trodde jag att hane 1 och 2 skulle bli svåra att hålla isär, men så blev en luddig och en slät, så det blev enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *