God Jul

God Jul till alla valpköpare, vänner och bloggläsare! Vi har haft en skön jul på hemmaplan med min familj. Det är svårt att få någonting tränat, vi har haft ganska mycket snö ända sedan vi kom hem från Wales, och ännu mer kom idag. Vi har fått till ett par pass i ridhuset i veckan, vilket är det enda mina hundar har fått tränat den senaste månaden. Vi har satt igång projekt ”stand” med Sarek, Jen och Epic. Trots att vi precis har börjat tycker jag redan se positiva bieffekter av träningen, det verkar till exempel vara enklare för hundarna att förstå att det inte är uppskattat att de lägger sig ner under självständigt arbete nu när de har fått träna lite stående stopp.

Tog några mobilklipp på Sarek och Epic under kvällens träningspass. Här syns att vi inte riktigt har nått hela vägen fram med budskapet om att frivilliga lägganden inte är uppskattade, men det kommer sig. Får väl bjuda på filmen eftersom vi inte har tagit något julkort i år:

Och så frågan – är Win dräktig? Det har gått 4 veckor sedan hon parades och det är svårt att säga någonting definitivt än. Om ett par veckor vet vi nog säkert.

2 reaktioner på ”God Jul”

  1. God Jul till er med! 🙂

    Varför vill man inte ha frivilliga lägganden i arbetet? Blir det för ”hackigt” eller hur tänker ni?

    Längtar tills snön smälter och vi kan börja träna igen, både jag och Dasken har rejäl vallningsabstinens!

    1. Vi vil at hunden skal ha kontakt med sauen hele tiden. Og hunden må finne bedre løsninger på å regulere sitt trykk på dyra hvis den må holde seg på bena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *