Kennelläger 2012

Åh, vilken fantatisk vecka vi hade mellan SM och midsommar. Jag tror att det här måste bli en tradition. Redan på söndag kväll började de första deltagarna droppa in. På måndagen kom det flera och vi tränade agility, vallade och umgicks. Efter middagen dök instruktör Lena upp för ”godnattsaga” om vallning. Vi fick teori mellan 10.30 och midnatt. Snacka om engagerad instruktör! Efter det fortsatte Lena att hjälpa oss med outtröttlig energi och engagemang från morgon till kväll i tre dagar. Vi körde fem ekipage på förmiddagen och sex på eftermiddagen varje dag. Sju Jen-valpar, Rock och Mist från Squids kull och Hero och Epic från Flys första kull hos oss. Vi fick massor av hjälp och känner oss nöjda med både kursen och hur valparna beter sig. Jag vågar inte kalla det något annat än tur än så länge, men det känns som att vi har fått fram det vi har letat efter hos våra FTW-valpar. Det ska vara begåvade, duktiga, användbara hundar som även nybörjare kan hantera utan att slita sitt hår. Hittils ser det väldigt lovande ut. Kombinationen av pålitliga, coola unghundar och Lenas pedagogiska hjälp gör att vallning blir roligt och givande för alla. Det är några hundar (Mist och Twix) som fortfarande behöver tända lite mer för att bli riktigt träningsbara, men de gjorde också stora framsteg under kursen.


Fantastiska Sisko!

På andra sidan uppfarten har de som inte vallade just då tränat lydnad och agility. Jag är verkligen imponerad över unghundarna som klarade av att koncentrera sig på sådan träning medan det pågick vallning bara några meter bort. På kvällarna grillade vi och diskuterade hund. De som stannade till fredagen började med lite mer vallning, lydnad och agility, för att sedan fira midsommar i solskenet. Perfekt vecka!

Rock (FTW Scud), Kim (FTW Breeze) och FTW Mist – Tre Squid-valpar på 11 månader.

3 reaktioner på ”Kennelläger 2012”

  1. Hej och tack själva! Man orkar hålla kurs hur länge som helst när inte bara hundarna utan även förarna är lyhörda och lättlärda. Vilka supervalpköpare ni har!

  2. Tänker fortfarande tillbaka med glädje och saknad på lägerdagarna. Tack för detta underbara initiativ och stort tack till Lena för all hjälp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *