Kurs och träning

Den här vintern har verkligen varit bra ur träningssynpunkt. Inte en enda dag har gått bort på grund av snö eller halka. Det känns som att det verkligen har gjort unghundarna gott att få träna mycket under den här perioden.

Vi har arrangerat två kurser för Lena Karlsson här på gården, och har lärt oss jättemycket. Jen, Win, Epic och Sarek har utvecklats massor under den senaste månaden och vi blir hela tiden duktigare på att träna vallhund. Det är en häftig känsla att vara nybörjare, man lär sig så otroligt mycket hela tiden. Vi är glada att flera valpköpare har kunnat vara med och ta del av Lenas kunskap och känsla för grundträning. Vi tycker naturligtvis också att det är roligt att få se de duktiga valparna och uppskattar besök även när det inte är kurs. Just nu är Karine och Catrine med Squid-valparna Rock och Wii på besök och vi ska försöka träna lite intensivt under veckan. Rock, som inte tände alls under valplägret, sänkte plötsligt svansen och började smyga idag. Alltid lika häftigt när det händer.

Här kommer en liten film på Dax (Jen x Loki) från kursen i torsdags (för övrigt konstigt att se snön med tanke på att vi har vallat på barmark i bara t-shirt idag):

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *