Nyheter

Lite fler HD-resultat. Best (Jen/Loki) röntgad med A/B. Dessutom u.a./lbp på armbågslederna. Det innebär att den vänstra ser normal ut, men att det finns lindriga pålagringar på den högra. Ovanligt på border collie. Frågan är om hans resultat kan ha påverkats av att han har opererats för OCD i båda boglederna. Twix och Dax har också röntgat armbågslederna och de är fria. Best har också varit lite halt, men det verkar som att det är muskulärt och han har påbörjat rehab på ReDog för att jämna till musklerna. Vi håller alla tummar för att han är helt fit for fight när han och matte Veronica ska åka till England och Wales och jobba i vår. Ni kan läsa mer om deras äventyr i den här bloggen.

Sisko (Jen/Loki) är röntgad med A/A. Därmed är 5/8 valpar HD-fria och 3 fortfarande oröntgade. Mist (Squid/Hemp) också A/A. Hon är den enda i Squids kull som är röntgad i dagsläget.

Epic och Win ögonlystes u.a. för någon månad sedan. Vi tog också blodprov som skickades till Optigen för analys. Båda är genetiskt fria för CEA, vilket innebär att de inte kan få avkomma med sjukdomen.

Win kommer förmodligen att paras i vinter. Vi hoppas på att kunna åka till Wales och para henne med Kinloch Cian, en hane som vi tror kan passa henne bra, med linjer vi gillar. Återstår bara att hoppas att vi kommer iväg när Win börjar löpa. Hon har löpt i januari och juni i år, så det borde ju sätta igång igen till vintern. Den här kombinationen känns väldigt spännande och det blir svårt att inte behålla någon… Kanske man skulle leta efter en fodervärd?

FTW Jay (Fly/Ids) har bott hos oss i några veckor och vi gillar honom verkligen. Han är en väldigt okomplicerad och vänlig hund som visar mycket fint i fårhagen. Han är 7 månader. Han är just nu på prov hos en tjej som letar vallhund. Hoppas att det klickar! Tyvärr tycks både han och brorsan Swift (kallad Pixel) vara kryptorchida.

3 reaktioner på ”Nyheter”

  1. Hallå där – här tittar man in för att man tror att ni fått svar från Angie och sedan slänger er på hemsidan för att berätta! Men nej – har ni tänkt tvinga mig till Facebook-;)?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *