Valparna är födda!

Valpningen började på kvällen den 2 augusti. Fly hade värkar i över två timmar utan resultat och vi började bli oroliga. Veterinären i Karlstad (som är närmsta jouröppna) tyckte att vi skulle åka in med henne. Precis som vi var på väg att flytta henne ur valplådan hittade vi plötsligt första valpen. En klassiskt tecknad tik med mycket liv i. Resan avblåstes och vi väntade i två timmar på nästa valp. Den var tyvärr dödfödd och vi fick inte liv i henne.

En halvtimma senare kom första hanen. En kille med bred krage. Tjugo minuter senare kom en hane till, han har mindre krage, men bred bläs som ser ut att gå ut över ena ögat. Till slut, vid klockan 3, kom en tik till. Störst i kullen med ett vitt öga och en vit strimma från låret upp mot ryggen. Alla valparna ser svart-vita ut, men det är lite tidigt att säga säkert. De är aktiva och fina och Fly ser väldigt nöjd ut. 2+2 var vad vi hoppades på i första hand, även om det naturligtvis hade varit trevligt med några till. Utseendena ser också ut att motsvara våra förhoppningar, så vi är väldigt glada och nöjda, trots lite dramatik. Fly har varit jätteduktig under hela valpningen, även om hon såg ut att bli lite arg och frustrerad över den döda tikvalpen.

Just nu har vi ingen dator. Min gav upp förra söndagen och Thomas dator dog oväntat under kvällen. Förhoppningsvis får vi snart tag på en dator så att vi kan lägga ut bilder. Annars finns lite mobilbilder på Facebook.

Nu håller vi tummarna för att hela det vackra gänget växer sig starka och friska.

6 reaktioner på ”Valparna är födda!”

  1. Spännade att ha en kull med valpar hemma:-) tiden går fort när man har de små under taket, även om det är jobbigt!

    Tråkigt med den dödfödda valpen, men sådan är naturen:-( skönt att de övriga fyra verkar må gott!

    Ha det gott och Grattis fanny till fina resultat på Gotland!
    //
    Hanna

  2. Grattis till fyra valpar! Väldigt tråkigt med den lilla femte, naturligtvis. Ser fram emot täta uppdateringar och bildbomber ;-).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *