Bet är dräktig!

For The Win Red Bet är parad med Dimhöjdens Alibaba ”Abbe” och bekräftat dräktig med en ganska stor kull (sju?). Valpar väntas i slutet av mars, om en knapp månad.

Bet är fodertik hos Lena Karlsson i Småland. Hon tävlar vallning och har vunnit både IK1 och IK2, utöver arbete på gården. Hon är en välbyggd, korthårig tik efter vår fantastiska Win och Kinloch Cian.

Abbe är nio år och det här är hans första kull. Vi har valt honom av flera skäl. Vi tycker om att använda hanar som inte är så välanvända i avel och vi har länge tittat på hans stamtavla och gillat den. Att göra den här kombinationen nu innebär förhoppningsvis att vi inte förlorar möjligheten att bygga vidare på de här hundarna. Vi har sett släktingar som vi tycker mycket om och vi tror att Abbe kompletterar Bet bra.

img_5633.jpg

Abbe kommer ur en kull utan HD-fel och hans föräldrar har mycket god HD-statistik. Mamma har inte lämnat HD, pappa har lämnat en C-höft på 25 röntgade (4%). Båda Abbes föräldrar kommer ur kullar utan HD-fel. Abbes syster har haft en kull där alla 7 är röntgade och fria (trots att pappan lämnat 28,8% HD-fel totalt i sina kullar). Eftersom vi har fått några C-höfter i Wins kullar (hel- och halvsyskon till Bet) har vi valt en hane där det finns mycket och god statistik att tillgå.

img_5634.jpg

Stamtavla

Dimhöjdens Alibaba
V1284/2008
Rama Tam
If
Metazz Apelzin Glen
Kelliegårdens Ambitiösa Azzta
FTW Red Bet
V1158/2013
Kinloch Cian Cheviot Jamie
Meg
FTW Win Killiebrae Hemp
Emenems Fly

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *