God Jul!

img_3911.jpg
FTW Holly är årets jultomte och Thomas nya lydnadshund

Vi har haft en härlig julhelg med Fannys familj och 9 vuxna hundar och 4 valpar (Moss är här på julsemester). Vädret har varit perfekt för promenader och vallning i kohagen. Vi är inspirerade efter en bra kurs med Jonas Gustafsson förra helgen och hundarna utvecklas fint i träningen. Det är bara att hålla tummarna för att vädret fortfarande håller sig träning- och tävlingsvänligt med tanke på att det har kommit ut några tävlingar i januari som Thomas har anmält sig till.

img_0079.jpg
Thomas med höstens godkända vallhundar – FTW Volt och FTW Bud

I fredags fyllde Bud och hans syskon från Fay och Epics första kull två år! Fyra av syskonen var här under kursen förra helgen och de är alldeles underbara. Bud är verkligen en rolig hund att träna oavsett vad vi sysslar med. Han blev godkänd vallhund i höstas och nu tränar vi mot tävlingar. Han har också börjat tävla agility och har tagit två pinnar i hoppklass på tre starter. Vi har också gjort tre lopp med fem fel – två i agilityklass (rivning, gick ur slalom) och ett i hoppklass (rivning). Jag ser verkligen fram emot att komma igång på riktigt på både vallhunds- och agilitytävlingar.

img_0086.jpg
Bud firar tvåårsdagen med slalom

Vi håller tummarna för att småsystrarna från samma kombination blir lika härliga. De är nu 14 veckor och det börjar bli intensivt att ha fyra av dem. Moss är som sagt bara här på semester medan matte är ute och reser. Fern flyttar till sin nya matte i början av januari och Ivy ska på äventyr hos vår vän Jessica från och med imorgon. Det blir alltså lite lugnare snart.

Vi håller också på att planera nästa års kullar. Troligtvis kommer vi att para våra fodertikar Bet, Ale och Nicks under året. Vi funderar fortfarande mycket på vilka hanar vi ska använda och när det passar bäst att ta kullar. Alla tikarna har ju tävlingskarriärer att ta hänsyn till, så för ungtikarna är det kanske mest aktuellt efter Unghunds-SM i början av hösten. Då hinner de också närma sig tre år, vilket kan vara en bra ålder för första kullen. Bet kommer troligtvis att paras på nästa löp, i början av året. Vi måste bara hitta en riktigt bra hane som vi tror på.

img_0037.jpgHärliga Epic som fortsätter att utvecklas massor i vallningen. Tävlar lite med Thomas i vinter. Han blev pappa till valpar hos kennel Greis Working för någon vecka sedan. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *