FTW Gray 12 veckor

En liten rapport från Frej via matte Helene:

Frej (For the Win Gray) kom till oss i Hägerstenshamnen i Stockholms södra utkant när  han var 9 veckor. Han var inte så väldigt planerad, men jag föll för honom när vi var på  adventsvallning hos Fanny och Thomas och det ångrar jag inte. Frej har fyllt familjens  julveckor med valpmys, valpbus och de där underbara stunderna när man får följa en  valp som upptäcker världen. I början var han lite av ”tjuren Ferdinand”, men nu är han  en mycket aktiv och energisk valp som leker, äter, dricker, växer, sover och umgås med  lika stor inlevelse i allt han gör.

Våra två äldre hundar, tollaren Daisy (9 år) och border collien Hero (4 år och Frejs  morbror), har accepterat honom. Ibland leker Hero och Frej intensivt, men oftast tycker  Hero än så länge att valpen är jobbig. Daisy har satt sig i självklar respekt och kan snabbt  få den lille att lugna ned sig om det är det hon vill. Frej är mycket bra på både hund- och  människospråk, men han har mycket vilja och envishet så det gäller att vara rätt så  bestämd om man ska få honom att göra något annat än det han själv har tänkt.

Frej är rolig att leka med och gillar alla typer av belöningar, han erbjuder beteenden  med stor intensitet när vi håller på med shaping och han har en viss förståelse för att  erbjuda stadga. Jag tränar det jag spontant får lust med och har ingen annan plan just nu  än att få i gång spelet och samarbetet mellan oss. Mest krut lägger jag på vår relation och  på att han ska känna sig avspänd och så småningom kunna fokusera på mig och vår lek i  många olika miljöer. Och så övar jag inkallning förstås, både med rösten och med  vallpipan. Frej springer betydligt snabbare än jag och vi bor i en miljö där det är fullt av  andra hundar, barn, cyklister, joggare, postmopeder… Så att han lyssnar när man ropar  eller visslar är helt enkelt livsviktigt.

Det ska bli fantastiskt kul att möta år 2015 tillsammans med Frej!

bild(6) bild(5)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *