Ico

Ico bodde kvar på gården tills han var 11 veckor och flyttade hem till Mija för lite träning och socialisering. Då hade han redan hunnit tända på fåren i träningshagen och smet gärna in för att valla om han fick chansen. Mija hade honom i några dagar och sedan var hon fast – han fick bli permanent flockmedlem. I flocken finns sedan tidigare två kelpies. Hos Mija har han fått namnet ”Fjant”… Så här skriver Mija om honom vid 12 veckor:

”FTW Ico ”Fjant” (efter trollungen i Trolltyg i tomteskogen) har bara bott i Solna en knapp vecka men han har anpassat sig fint och trivs bra, vilket han säkert skulle göra varsomhelst i världen. Han vallar allt som rör sig utom skalbaggar. Han är nattaktiv, vilket retar kelpiena till vansinne, och en riktig bokmal. Han fungerar bra i ”hundtricket” (för att inte säga utmärkt). Han bajsar i slalom och har redan träffat ingången. För det mesta softar han. Gärna på uteplatsen.”

Vid 17 månader var han på liten vallhundssemester här på gården, och vi tyckte verkligen om hur han jobbade! Utan mycket träning alls klarade han det mesta med stort självförtroende och trygghet:

Mija och Fjant