Ale är dräktig

Idag var Ale på dräktighetskontroll. Det är dag 33 i dräktigheten och ultraljudet visade minst fem foster. Så spännande och roligt!

Jag tänkte presentera pappan till valparna – Tweeddale Jamie – lite mer i det här inlägget.

Jamie är snart fyra år gammal och ägs och tävlas av Emma Gray i Northumberland, England. Han är son till Ricky Hutchinsons Sweep som vi använde på Bet för två år sedan. Jamie har vunnit English Nursery och kom tvåa på English Nationals (efter pappa Sweep). Han har varit i semifinal på VM. Han är en typ av hund som vi gillar och gav ett väldigt trevligt intryck när Thomas var där för att para Ale.

Jamie

En annan sak som är trevlig med Jamie är att hans föräldrar har hållit för hårt arbete långt upp i åldrarna. Sweep är 10 år och är fortfarande i världsklass – kom tvåa i 2017 International Sheep Dog Trials efter sin son Jock. Jamies mamma Minx (Dean Aitken) är 12 år gammal och har jobbat hårt utan skador hela livet.

Jamies mamma Minx

Vi har funderar lite på att vi inte sett så många (bra) tikar efter Sweep (och i vår kull blev det bara hanar), men blev positivt överraskade då det visade sig att Jamie har en riktigt bra syster kvar hos uppfödaren och att Jamie själv lämnat väldigt fina tikar som jag sett på film.

Jamie är HD-röntgad (motsvarande B-höfter), ögonlyst fri och gentestad normal för CEA/CH, IGS, TNS, MDR1, NCL, PLL och Degenerativ Myelopati.

Vi tror att Jamie är en riktigt bra match för Ale, och det ska bli spännande att se resultatet! Beräknad valpning den 6 april.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *