Epics vallning

Det känns äntligen som att Epic och jag är på helt rätt spår i vallningen. Han har ju inte gjort jättemycket i höst och jag har tyckt att han ibland har varit väldigt svår att nå fram till (det har gått bättre för husse). De senaste veckorna har jag dock bara tagit tag i det och börjat träna honom på riktigt. I förra veckan tog vi två privatlektioner för Bobby Dalziel och det kändes också förlösande på något sätt. Bobby tycker att Epic ska tränas ofta och mycket (helst på större flock och riktiga jobb, men det är ju väldigt svårt att få till så här i december så vi får nöta på hemma) och det passar mig bra, för just nu är jag riktigt sugen! Bobby var väldigt förtjust i Epic, och det är jag också. Han kan hantera djur så otroligt bra helt på egen hand och inger förtroende samtidigt som han har full kontroll.

Det ska bli så himla roligt under nästa säsong. Jag hoppas att vi får minimalt med snö och is i vinter, så att det går att få till mängdträning. I så fall lär både Epic och Win vara klara för tävling när våren kommer. Win har också kommit sig storstilat under hösten och såg riktigt fin ut idag när Thomas tränade henne. Hon känns inte riktigt lika mogen och självsäker som Epic, men det är helt klart på gång.

Idag har Epic fått ett pass i fårhagen, tog en liten julfilm med mobilen i starten (egentligen ingen ”träningsfilm” alls för han bara gör lite på egen hand medan jag filmar). Tyvärr har han fått ont i tassarna av snön, så vi får se hur mycket vi kan träna i veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *