Kennelläger 2016

Vi har nyss avslutat årets kennelläger. Det är alltid lika fantastiskt att träffa hundar och valpköpare, träna och umgås hela dagarna (och stora delar av nätterna). I år hade vi två vallhundskurser, en med Lena Karlsson och en med Jonas Gustafsson. Lena är fodervärd till Bet och bestämde sig för att ta med son Bowie (Bet x Sweep) hem till Småland. Han är bara 14 veckor, men ser väldigt lovande ut på får i dagsläget. Jonas hade med sig Till (Fay x Epic) som han köpt under våren då det inte fungerade med hundflocken i Tills första hem. Till är tänkt som Jonas nya arbetshund, och som kamrat till Jonas son Benjamin.

På fredagen hade vi kennelmästerskap för tredje året i rad. Vårt kennelmästerskap är en blandning av agility och vallning. Vi sätter upp en enkel agilitybana och en fålla med får. Tävlingen börjar med agilitybanan. Man får felpoäng för rivna hinder och vägringar. När agilitybanan är slutförd går man direkt till fållan och plockar ut fåren. Sedan driver man fåren genom två grindar (markerade av hopphinder) och in i fållan igen. Man får felpoäng för varje får som går utanför en grind. När fåren är inne i fållan stängs tiden av. Den som har minst antal fel och snabbast tid vinner. Epic har vunnit de två första åren, men i år fick vi se oss slagna på både fel (Epic rev ett hinder) och tid. Årets kennelmästare blev Cecilia Svensson och FTW King!

Cecilia och KingCecilia och King. Foto Louise Karlgren workdogs.se

Vi har två valpar hemma nu. Aya (FTW Stolichnaya) från Fay och Chiefs kull, och FTW Lemmy från Bet och Sweep. Aya skulle vi vilja hitta en bra fodervärd åt. Hon är väldigt tänd på får och trevlig att ha att göra med. Lemmy är helt underbar och det är svårt att hitta en köpare som känns helt rätt. Dessutom väntar vi fortfarande på att hans andra testikel ska trilla ner i pungen.

Valpplaner framöver: Fay är parad med Epic och vi hoppas på valpar i mitten av september. Vi är väldigt nöjda med första öl-kullen både hälsomässigt och i fårhagen, och det ska bli spännande att se vad det blir andra gången.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *