Kursdags igen

Efter ett litet bakslag i början av helgen (5 cm blötsnö…) så verkar nu våren vara på väg till oss också. Tvåsiffrig värme, sol och halv storm är nog vad som ska till för att äntligen få bort snön. Vår träningsgrupp har flyttat till stora betet (men vi får utfodra dem där) och jag hoppas att det inte dröjer allt för länge innan lammen kan flytta ut också. De skulle verkligen må bra av sol och gräs istället för mörker och halm. Igår lammade den sista tackan, så nu är vi klara med födslar på ett tag.

I helgen hade vi vallhundskurs för Lena Karlsson. Det var väldigt lyckat! Från Jens kull med Loki var Dax och Sisko med. De är ganska lika varandra till både utseende och sätt, och jag gillar dem massor! De är kanske de mest intensiva i kullen och har en hel del egna idéer. Med Lenas vägledning gick båda riktigt snyggt! Från Squids kull med Hemp var Mist med. Hon är lite omogen och har ganska mycket eye, vilket gör att hon har svårt att gå runt flocken och balansera mot föraren. I lina bakom är hon trygg och väldigt stilfull, men hon har lite svårt att ta vägledning och gå runt. Hon utvecklades mycket under helgen och började tänka rätt samtidigt som hon kunde ta vägledning från oss. Mist blir nog en väldigt läcker hund!

Hennes bror Rock har bott hos oss i över en månad och har tränat ganska flitigt. Han är nu helt tänd och ganska intensiv. Också en hund med mycket eye som gärna tar egna initiativ. Han är också väldigt trygg och balanserad i lina bakom fåren, och börjar ta mer och mer styrning. Jag tycker att han tar ovanligt lång tid på sig med att förstå höger och vänster, men det hänger nog ihop med att han dels mest tänker in på fåren och dels mest funderar på hur han ska tillfredställa sitt eget kontrollbehov. Rock är också en väldigt läcker hund med massor av kvaliteter (tänk att Squid fick en så kompetent son 🙂 ) som jag hoppas att få träna mer under året. Hans matte kommer och hämtar honom i nästa vecka (hon har varit på Svalbard ett tag), men man känner sig ju aldrig riktigt klar…

Från 2012-kullen var Pixel (FTW Swift) med. Han är knappt 14 månader gammal och väldigt imponerande! Han verkar ha ärvt det bästa från mamma Fly och pappa Ids. Stil, koncentration, kraft, känsla och total coolhet! Jättekul att se. Det ska bli roligt att följa dem i framtiden.

Pixel 13 månader
Pixel är väldigt lik halvsyster Squid i profil

I söndags åkte också sista valpen från Wins kull med Cian. FTW Red Bet åkte med Lena till Småland. Lena ska ha Bet på foder och det ska bli väldigt spännande att se hur Bet kommer att utvecklas! Bet har tänt på fåren med besked och verkar ha väldigt kul på sin nya gård.

2 reaktioner på ”Kursdags igen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *