Våren är på väg!

Våren gör sakta sitt intåg hos oss, ena dagen är det strålande sol och många plusgrader, nästa dag snöar det igen. Som tur är försvinner snön oftast lika snabbt som den kommer, men i vår trädgård och fårhage ligger det fortfarande ett ganska tjockt lager. Varken sol eller vind kommer åt så bra här mellan träden. Som tur är har vi en del snöfria fält där vi kan träna vallning, så vi har äntligen kunnat sätta igång på riktigt. Dels har vi tillgång till kohagen bredvid vår gård, där har vi tränat både valparna och de vuxna hundarna. Vi har också fått låna ett riktigt stort och fint fält i närheten av ridhuset där vi har tränat ett par gånger med Jen och Squid.

Vårt hus längst ner i bild. Kohagarna är de öppna fälten till höger om ån.

Det stora fältet vi får träna på, ca 400 meter långt.

Igår var vi på det stora fältet och tränade Jen och Squid.

Det blev också lite film på tjejerna. Squid har äntligen börjat förstå det här med visslor och det är otroligt skönt att slippa skrika över blåsiga fält. Hon har en tendens att stanna för tidigt i utgången, även om det har blivit mycket bättre. Jag tycker att det är en väldigt svår balansgång att komma åt problemet utan att lägga mig i för mycket. Det är nämnligen så att Squid som regel gör helt grymma upptag. Hon kan se ut att stanna helt fel, men när fåren går igång så startar de spikrakt mot mig. På tävling har hon fått fullt på alla upptag och jag vill verkligen behålla den känslan hos henne. På filmen hamnade hon fel när jag dirigerade om henne och jag fick korrigera genom att skicka henne höger flera gånger under framdrivningen. Å andra sidan så tror jag att hon var för långt åt andra hållet när hon stannade själv.

Jen fick mest jobba på att driva. Där finns det många grejer att jobba med under den närmaste tiden, men hon är så himla enkel att kommunicera med och lätt att forma, så det ska nog gå ganska lätt.

Om en vecka går vi kurs för Jo Agnar Hansen på Lekeberga. Det ska bli jätteroligt att få träna med både de vuxna och valparna. Valparna kan ju inte mycket, men det känns som att de är lätta att träna just nu och de lär sig fort. Tänkte skriva att de är ännu enklare att träna än vad Jen var när hon kom hem till oss i den åldern, men om sanningen ska fram så handlar det kanske mest om att vi har lärt oss väldigt mycket under det senaste året.


En reaktion på ”Våren är på väg!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *