1:a-pris till Jen

Nu när Jen äntligen är tillbaka från mammaledighet och sedan anaplasmos så var jag så sugen på att tävla med henne att jag anmälde oss till tävling i Trelleborg. Skulle ju ändå till Vårgårda med Shejpa på lördagen, så jag var ju ändå på väg söderut 😉 Som tur var blev det två IK1:or på en dag så vi fick mer än en start när vi åkte så långt.


Dimmigt tävlingsfält

När vi kom i morse låg dimman tät och man såg knappt grindarna. I vanliga fall brukar det ju lätta framåt dagen, men inte idag. En stund pausade de till och med tävlingen, men det blev inte mycket bättre så vi fick köra på i dimman. Tyvärr hade jag problem med att få ut Jen på hämtet i första rundan. Hon tänkte för mycket på fåren som hade tagits ut åt andra hållet och såg väl inte heller fåren som ställdes ut i dimman. Jag fick ta tillbaka henne och skicka om för att få ut henne. Som tur var var domaren snäll och lät mig köra hela banan i alla fall (utom tävlan) och det var en helt fantastisk upplevelse. Jen var så fin och fåren bara gled rakt runt banan, delades hur lätt som helst och liksom flöt genom rännan. Fasen att vi inte fick till utgången direkt!

Andra rundan blev naturligtvis inte lika perfekt som den första, men nu gick hon i alla fall ut på en ordentlig utgång och fullföljde alla moment. Vi var väl av linjen lite mer den här gången och hade oflyt med delningen där det var en tacka som bara ville springa iväg på egen hand (helst bakom min rygg) medan de tre andra inte ville lämna varandra. Rännan gick riktigt bra i alla fall. Slutresultatet blev 86 (45) poäng och försapris! Vi kom på 3:e plats (med samma poäng (också hämtpoäng) som 2:an och bara ett poäng från 1:an). Duktiga Jen! Vi ser verkligen fram emot nästa säsong.

En reaktion på ”1:a-pris till Jen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *