Valpträff

I helgen samlades 14 FTW-valpar med ägare hemma hos oss i Fjugesta. Det saknades en valp i varje kull (Vikki, One, Bolt) – resten var med. Valparna födda i år är 4 respektive 4,5 månad gamla. Mest tid gick åt till att låta valparna träffa fåren, men det fanns också tid till agility- och lydnadsträning, allmänt valpmingel och fotografering. Tyvärr var det mulet och dimmigt, så det var svårt att få jättebra bilder. På lördagskvällen åt vi ihop och hade det trevligt.

FTW Breeze ”Kim” i fårhagen.

Alla valparna förutom lilla Rock (FTW Scud) tände på fåren. För de flesta var det första gången de vallade, men några av valparna har provat på tidigare. Lilla Kim (FTW Breeze) ser till exempel väldigt läcker och självsäker ut redan. Hon påminner mycket om storebror Epic. Hanarna i Jens kull (Sarek, Dax och Best (Kirk)) ser också väldigt mogna och trygga ut runt fåren. Tikarna tände, men betedde sig lite mer omoget. Det är roligt för valpköparna att se hur valparna beter sig runt får och det är spännande för oss som uppfödare också, men det är fortfarande alldeles för tidigt för någon direkt träning. Det ska bli väldigt roligt att se valparna till sommaren när de blir ett år och jag hoppas att vi får till några ordentliga träningssamlingar då.

Det generella intrycket är att vi har fött upp väldigt trevliga och lovande valpar som uppfyller våra och valpköparnas förväntningar. Och att vi har fantastiskt trevliga, duktiga och engagerade valpköpare!

Jen ihop med sju av åtta valpar (Seven, Dax, Kirk, Kes, Jen, Sisko, Team och Sarek. Saknas gör One)


Squid ihop med fyra av sina valpar (Breeze, Wind, Squid, Scud och Mist. Saknas gör Bolt)

En reaktion på ”Valpträff”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *