Kennelläger 2014

I midsommarveckan hade vi som vanligt kennelläger – förmodligen den roligaste veckan på hela året! Det är fantastiskt att få träffa så många fina hundar och duktiga, trevliga och engagerade ägare. Det vallas, tränas agility och lydnad hela dagarna. Med så många duktiga hundtränare blir träningsgrupperna självgående och väldigt inspirerande.

På onsdagen och torsdagen var Jonas Gustafsson här och höll vallhundskurs. Med på kursen var fem Jen/Loki-barn (Kes, Best, One, Dax och Sarek) samt unghundarna Key (Jen/Epic) och Qii (Squid/Sarek). Jättekul att se utvecklingen. Jonas kommer tillbaka i juli och håller kurs för ett annat gäng.

På onsdagskvällen hade vi kennelmästerskap. Först gick man en enkel agilitybana med hopphinder och en tunnel. Sedan gick man direkt till fållan och plockade ut fåren, drev dem runt en triangelbana (med hopphinder som grindar) och tog dem sedan tillbaka in i fållan. Det visade sig vara otroligt spännande, lagom svårt och hysteriskt roligt. Speciellt spännande blev det när vi hade med några väldigt duktiga hundar som inte kom från kenneln (till exempel Malins Nick som tävlar i landslaget i agility + IK2 vallning…). Vi fick helt enkelt hyra in en proffshandler för att slå dem. Kennelmästare 2014 och enda helt felfria ekipaget blev Jonas Gustafsson och FTW Epic 🙂

4-jonas-gustavsson

Mer text och bilder finns hos:

Louise K (Del 1 / Del 2).

Camilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *