Tre veckor kvar!

Då går vi in i den sista tredjedelen av Wins dräktighet, och det är inte längre någon tvekan om att det inte bara är vom och hundemat i magen på henne. Hon börjar bli riktigt rund. Och hungrig. Nu väntar tre långa veckor innan vi får se resultatet. Håll tummarna för att allt går bra! Det ska bli jättekul att se vad det blir av de här valparna. Det var med glädje vi såg att pappa Tod fått till riktigt fint resultat på landsprøve i Norge i helgen.

Här hemma har det inte blivit så väldigt mycket vallat under de senaste månaderna. Träningsmöjligheterna är kanon med alla lammen, men Thomas har prioriterat jakt på fjäll och i skog med Paxa och Kat. Vi har haft flera fina unghundar från förra årets kullar på besök. För två veckor sedan hade vi FTW Ico (”Fjant”) efter Jen och Epic här i en vecka medan matte var bortrest. Han är inte direkt tränad sedan tidigare (men har gått en del i lina), men var otroligt rolig att jobba med. Han är lik sin mamma Jen i både utseende och arbetssätt, men redan med något extra. Lite coolare, lite smartare, lite tyngre. Gillade massor. Här är en liten film på honom när vi tränade ihop andra dagen.

Nu har vi Maria med FTW Key (Jen x Epic) och Snook (Squid x Sarek) här på besök. Båda gör stora framsteg i fårhagen. Key är verkligen en fin hund! Jag ska försöka få någon film på henne också. Hela kullen mellan Jen och Epic känns väldigt jämn och vi är grymt nöjda med hur de vallar. Det blir spännande att följa dem vidare.

Wilco har blivit 7 månader och han har fått valla lite ibland, men han känns inte direkt redo för träning på får. Och så är jag ganska försiktig med hans kropp, det blir mycket tvära vändningar som kan belasta fronten onödigt mycket. Här är en liten film på honom när han bara balanserar några vilda tacklamm mot mig.

En reaktion på ”Tre veckor kvar!”

  1. Men oj vilken otur, då missar Bettan och jag precis halvsyskonens födelse när vi kommer o håller kurs. Men tur är kanske det så man inte råkar falla för någon…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *