Vinst till Sarek

Thomas och Sarek har tävlat IK1 två helger i år. Under de tre första starterna har hämtet varit lite struligt, medan fösningen har varit deras starka sida (19 poäng av 20 flera gånger). Idag bestämde sig Thomas för att lägga Sarek i utgången och blåsa en ny höger för att han skulle slå ut mer och ta mer djup. Det var en taktik som lönade sig! Två poäng av i utgången för extra kommandon, men resten av hämtet blev nästan perfekt – 46 av 50 (18-10-18). Resten flöt också på bra, och de fick ihop 91 poäng och förstapris. Det räckte till seger i Bråfors idag!

IK1 Bråfors

 

I fredags startade Rebecca med Sareks bror Dax på vallhundsprov i Bråfors. De startade med ett väldigt fint och kontrollerat hämt, men tappade som så många andra fåren efter det. Dax behöver bli lite snabbare på att ta flankkommandon och Rebecca behöver bli lite mer förutseende. Nu tränar de på och kommer igen om några veckor. Jag är övertygad om att de klarar vallhundsprovet inom kort!

2 reaktioner på ”Vinst till Sarek”

  1. Grattis Thomas. Lucky jobbar fortfarande med lite för mycket förutseende och hinner vi inte träna bort det före Unghundscupen så blir du och Sarek farliga konkurrenter!

    Bra att du tog tag i utgången – den får hunden att bli ”rätt” inför upptag och framdrivning.

  2. Ojdå, jag läste inte färdigt och såg att Rebecca också varit ute och provat vingarna. SUPER Rebecca! Nu vet du hur det känns i skarpt läge så snart fixar ni det. Jag vet ju att du har alla redskapen – nu handlar det mest om att hitta dem tillräckligt fort. Det är nog det som är största skillnaden mot träning, att man bara har en chans och man måste bestämma sig för rätt åtgärd på 0,5 sekunder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *